De Herkansing

Er zijn een aantal momenten in je leven dat je een herkansing krijgt.  En vaak heb je al zat tekens gehad dat het niet goed ging.

Negeren, niet luisteren, niet willen zien, vooral niet voelen en het misschien wel op de ander afschuiven. Alles gebeurd met een rede daar ben ik van overtuigd. Maar jij bent degene die het pakt of aan de kant zet.

Ik heb 2 narcistische relaties gehad waarvan ik bij de tweede volledig mijzelf ben kwijtgeraakt. De vraagstukken vlogen rond mijn oren en ik wist het niet meer. Niet meer wie ik was. Wie ik echt was.

De eerste keer had ik de kans aan de kant gesmeten maar de tweede moest ik het wel pakken. Ik kon niet anders. Het was een taaie weg en vooral heel verdrietig omdat ik mijzelf zo ben verloren door alleen met de ander bezig te zijn. Dat verdriet, heeft niemand gezien. En dat is ok. Je loopt er ook niet zo mee te koop als het niet goed gaat toch?

Ik ben niet bijzonder in dit verhaal want zo zijn er duizenden misschien wel miljoenen want iedereen heeft zijn eigen rugzak.

Maar wat ik wel belangrijk vind om mee te geven is dat je elk moment, of het nu januari is of eind mei nooit het goede moment en tegelijkertijd altijd het goede moment is om te beginnen.

Elke dag dat je langer wacht terwijl je weet dat je iets op te lossen hebt in jezelf is tijdverspilling. Jij bent het zo waard om te gaan staan voor jezelf, net als ik, net als ieder ander.

Pak die kans en go for it. Je doet jezelf te kort als jij jezelf minder gunt dan de ander. Weet dat het nooit te laat is om te beginnen jezelf te ontdekken en te houden van jezelf. Laat jezelf een poepie ruiken dat het anders mag en kan.

(Hoeft niet letterlijk hè 🤣)