De 4 seizoenen in je cyclus

Stel dat je menstruatie een seizoen is, net zoals de verschillende seizoenen in de natuur. Het is alsof je een magische kalender hebt die vier unieke fasen vertegenwoordigt:

Lente: Dit is het startpunt van je menstruatiecyclus, vergelijkbaar met het frisse begin van de lente. Het is een tijd van nieuwe kansen en groei. Net zoals bloemen uit de grond schieten, begint jouw baarmoeder het oude slijmvlies af te stoten om ruimte te maken voor iets nieuws. Na je menstruatie voel je je vaak energiek en vol creativiteit, net zoals de lente je een gevoel van frisheid geeft.
Zomer: Het hoogtepunt van je cyclus! Denk aan de zomer, wanneer alles in volle bloei staat. Dit is het moment waarop je het meest vruchtbaar bent en je vrouwelijke kracht volop schijnt. Je voelt je sensueel en krachtig, en je straalt die energie uit naar de wereld om je heen.
Herfst: Een tijd van verandering en loslaten. Na de zomer komt de herfstfase van je cyclus. Het is een tijd waarin je vruchtbaarheid afneemt en je lichaam zich voorbereidt op een nieuwe cyclus. Vergelijk het met de vallende bladeren, die plaatsmaken voor een nieuwe groei. Je voelt misschien wat meer introspectie en de behoefte om dingen los te laten tijdens deze fase.
Winter: Hier zijn we bij het 'wonderland' van de menstruatie zelf. Een winters tafereel waarin je baarmoeder het oude slijmvlies loslaat. Net zoals de natuur in de winter tot rust komt, vraagt je lichaam om een beetje meer rust en zelfzorg. Het is een tijd om jezelf te verwennen, te ontspannen en te genieten van wat quality time met jezelf. Je kunt deze periode ook gebruiken om emotionele ballast los te laten en jezelf te reinigen.
Dus, menstruatie is als een seizoensgebonden avontuur waarin je elke fase omarmt met een lichte en speelse houding. Het helpt je om in contact te komen met je innerlijke ritmes en te genieten van de unieke magie die elke fase met zich meebrengt.

Pssst.. ✨
Heb jij er al zo eens naar gekeken? En mannen ook handig voor jullie om dit te weten 🙌🏻🤗